Μονή Ταξιαρχών

Το Καστρομονάστηρο των Ταξιαρχών στη Σέριφο

Η Μονή χτίστηκε το 1572 στην Σέριφο προς τιμή μιας εικόνας των Ταξιαρχών που είχε φυγαδευτεί από την Κύπρο. Για τον φόβο των πειρατικών επιδρομών το μοναστήρι χτίστηκε σαν ένα μικρό κάστρο με πολύ ψηλό περίβολο και μόνο με μια μικρή είσοδο σε ύψος 4 μέτρων με κινητή σκάλα εκείνα τα χρόνια, ενώ σήμερα έχει μόνιμη χτισμένη. Η Μονή μετά την ίδρυση της απόκτησε μεγάλη φήμη και κατά συνέπεια και πλούτο. Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ στους οποίους είναι αφιερωμένη η Μονή, ήταν οι προστάτες της Σερίφου.

Μονή Ταξιαρχών - Σέριφος

Η Μονή διαθέτει σημαντικά κειμήλια, ενώ μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον έχει και ο ναός της που είναι μονόχωρος με τρούλο, ενώ το τέμπλο και ο διάκοσμος του θα σας εντυπωσιάσει. Στο κέντρο του ναού στο δάπεδο θα δείτε μια μαρμάρινη πλάκα με ένα δικέφαλο αετό. Οι τοιχογραφίες του ναού αποδίδονται στον εξαίρετο κρητικό αγιογράφο και Ιερέα Εμμανουήλ Σκορδίλη, που έζησε αρκετά χρόνια στην Μήλο και έχει δημιουργήσει μαζί με τους μαθητές τους σημαντικά έργα σε όλες τις δυτικές κυκλάδες.

Το μοναστήρι των ταξιαρχών είναι αντρική μονή, βρίσκεται κοντά στο χωριό Γαλανή. Πληροφορίες για τις ώρες που η μονή είναι επισκέψιμη για το κοινό μπορείτε να πάρετε στο 22810 51027.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την Μονή Ταξιαρχών στην Σέριφο στην gallery του serifosinfo.gr σε 2 portfolio.

Σέριφος Μονή Ταξιαρχών Φωτογραφίες I

Σέριφος Μονή Ταξιαρχών Φωτογραφίες II

ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ - ΣΕΡΙΦΟΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ